HTML

szervezetfejleszt

heti elmélkedés a szervezeti kultúra tárgyból tanultakról, az élmények szintetizálása.

Friss topikok

Linkblog

utolsó

2009.01.01. 21:20 eszkis

szia blog!

elmesélem neked, mi történt velünk az elmúlt hosszú időben, amíg nem találkoztunk. lezárult az összes kutatás, megvannak a végeredmények, valamikor megyünk még az AKGba előadni, és azzal tényleg lezártnak lehet tekinteni a dolgokat.

kimondottan jó volt ezzel a csapattal dolgozni, mindenki keményen (vagy legalábbis félkeményen) dolgozott, hatással voltunk egymásra, baszogattuk egymást, illetve konstruktív kritikával éltünk. meg volt mondva, ha valaki keveset dolgozik, és meg volt köszönve a sok munka. ezek jók voltak.

a csapatfőnökasszony nagyon jól kézbentartotta a dolgokat, szervezett, tervezett, minden találkozónk/interjúnk/fókuszcsoportunk le volt beszélve, a munka ütemezve volt. ezt a részét élveztem a tárgynak

amik miatt viszont egyelőre csalódás a mellékszakirány, azok a következők: írtam már korábban is, de nekem a nagyon erős kezdés után látványos visszaesést mutatott az órák színvonala. egyszeűen nem élveztem az órákat, azokat a dolgokat, amikről szó volt, nem gondolom, hogy sikerült szemléletet elsajátítani, vagy hogy mélyebben érdekelne más is az elhangzottakból. nem érzem úgy, hogy a tantárgy fogalmai miatt idegenedtem volna el ettől a szakterülettől, a tálalás nem volt az igazi. világos, hogy egy alapozó tantárgy sok lexikális ismeret átadását követeli meg, de ki van zárva, hogy nem léteznek olyan tanítási módszerek, amelyek (ha minden igaz átszövik a következő 3 félévet) izgalmasabbá tennék az órákat.

ami megkoronázta az egészet, az az utolsó óra volt. tévedés ne essék, Ciril atyát előadása érdekes és izgalmas volt, meglepően sok általunk frissen tanult fogalmat használt, azt a részét élveztem. más hiányzott:

szerintem helyet kellett volna kapnia valamilyen visszajelzésnek. egy olyan fórumnak, ahol mi elmondhatjuk, hogy milyen problémáink voltak a tárggyal, az okatatással, az okatatókkal, és ők helyben tudnak rá reagálni. vagy mondjuk, hogy ők mondjanak vélményt rólunk (igaz, kevéssé volt participatív az okatatás, kevesebb benyomásuk van rólunk).

a csalódottság magyarázza, hogy csak ennyi post született, ha az utolsó alkalommal lett volna beszélgetés, akkor ezt valószínűleg nem írom meg, de úgy érzem fontos, hogy legalább így vissazjelzést nyújtsak.

várom az eredményeket,

 

z

Szólj hozzá!

Címkék: visszajelzés csalódás ciril

A bejegyzés trackback címe:

https://szervezetfejleszt.blog.hu/api/trackback/id/tr68852250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása